Wednesday, December 30, 2009

Informatie over reizen met veerboten

Ik wil graag als eerste iets vertellen over het reizen per ferrys. Dit heeft mij al sinds lange tijd gefascineerd, vooral geinspireerd door de romantische en exotische verhalen van ontdekkingsreizigers die maanden- en soms zelfs jarenlang op de ruime zeeën en oceanen vertoefden en hier de meest hachelijke en interessante avonturen beleefde. Hierdoor lijkt het me ontzettend gaaf om een keer een lange reis per boot te maken. Helaas heb ik momenteel geen tijd om hiervoor enkele maanden vrij te maken en daarom is het reizen met een ferry naar Engeland een zeer goed alternatief.

Reizen met ferrys heeft verschillende voordelen ten opzicht van het reizen met een vliegtuig of zelfs trein. Wat is er nu zo goed aan het reizen met een veerboot? Het geeft verschillende voordelen; zo kun je bijvoorbeeld zo met je auto aan boord rijden en, ongeachte de manier waarop je reist, zoveel bagage meenemen als je maar nodig denkt te hebben. Dus je hoeft niet gespannen te zijn of je wel met je bagage onder de bagagelimiet van bijv. 20 KG zit of dat je een flink bedrag moet bijbetalen. Een bedrag dat je immers veel beter op de bestemming kunt gebruiken om leuke en interessante dingen van te kopen en lekker van je verblijf te genieten. Je auto kun je bovendien, mocht je dat willen, direct naast de opstap- en aankomstplaats van de veerboot parkeren voor weinig geld. Ideaal dus!

Daarnaast is het reizen met een ferry naar Engeland een zeer ontpannende manier van reizen. Als je er een voorstelling van kunt maken hoe het is om 6 uur heerlijk ontspannen over de mooie Noordzee te mogen uitkijken in een zalig verfrissende zeebries met de zilte geur van het water om je heen, met lekkere versnaperingen bij de hand, de schuimende golven die om de ferrie krullen en een mooie witte baan achterlaten, terwijl de meeuwen om de ferry cirkelen en de gekste buitelingen maken om een stukje opgegooid brood te vangen, dan kom je dicht in de buurt. Dit komt al redelijk in de buurt van de avonturen van onze illustere landgenoten die furore maakten in bijv. de Gouden Eeuw en daarvoor met hun ontdekkingsreizen. Alleen maar water, rust en natuur om je heen op een mooie, ruime ferry naar Engeland om daarna zeer ontspannen en al in de beste vakantiestemming op je bestemming aan te komen.

Natuurlijk kun je ook binnen in de restauratie over het water uitkijken tijdens de overtocht naar Engeland, als het weer niet goed is, en je verder ontspannen met een goed boek, je laptop of andere benodigdheden voor een ontspannen reis. Vergeet je camera niet voor de gegarandeerde mooie uitzichten en belevenissen!

No comments:

Post a Comment