Wednesday, February 3, 2010

Ontsnappen aan de winter!

Het lijkt me echt heerlijk om even aan die winterse kou en gladheid en lange files te ontsnappen...heerlijk om ontspannen op een ferrie naar Engeland te genieten van een kop goede, warme chocolademelk en een heerlijk boek om bij weg te dromen. Maar niet te lang, want daarna wacht natuurlijk het spannende Engeland, waar zeer veel interessante dingen te doen zijn!

Waar ik vorige keer al vertelde over een aantal verschillende mogelijkheden die de bruisende en soms extravagante metropool Londen biedt, lijkt het me een leuk idee om iets meer te vertellen over een andere mogelijkheid die een overtocht met een ferry naar Engeland biedt. Zo kun je besluiten om tijd op het romantische en zeer ontspannende platteland in Engelanddoor te brengen...the countryside. Dit is zeer zeker aan te raden en zo wordt je verblijf natuurlijk echt heel verkwikkend. Eerst de overtocht met een ferry en vervolgens echt even de tijd om tot jezelf te komen op het platteland, genietend van de rust en de natuur.

Dat klinkt al erg goed, en dan is het ook nog eens zo dat je op een ferry naar Engeland je eigen auto kunt meenemen. Dit betekent uiteraard dat je helemaal niet afhankelijk bent van openbaar vervoer, wat je in de plattelandsstreken toch minder mogelijkheden oplevert, en dat je geen dure huurauto hoeft te betalen. Allemaal weer zaken die een verblijf aantrekkelijker maken, want zo kun je veel geld besparen om andere interessante dingen van te doen in Engeland. Verschillende kleine tripjes maken met eigen vervoer, bijvoorbeeld. Zo kun je oude mijnen bezoeken, door schilderachtige dorpjes rijden om zo het gevoel te krijgen dat je er echt even uit bent.

Dit terwijl je er, dankzij de overtocht met de ferry naar Engeland, eigenlijk zo bent en dus helemaal niet ver van huis hoeft om je in een andere wereld te wanen.
Dus het makkelijkste is om nu een ticket te boeken en in je auto te stappen om een leuke overtocht met de ferrie te maken. Dromend over avonturen met piraten en grote driemaster (ik heb onlangs weer eens Treasure Island gelezen, een heerlijk boek dat je niet zomaar even kunt wegleggen als je er eenmaal in bent begonnen te lezen) en dat geeft me dan weer zo veel inspiratie over een grote zeilreis...voorlopig moet ik het dan maar met de overtocht met een ferry naar Engeland doen wegens tijdsgebrek en dat is eigenlijk helemaal niet zo’n gek alternatief!

No comments:

Post a Comment